Pridať recept

Bielková roláda

6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vaječný bielok
225 g
kryštálový cukor
1/2 KL
ocot
1 KL
solamyl
30 g
kakao
1 štipka
soľ
1 hrnček
mandľové lupienky

Plnka:

250 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
200 g
čerešne alebo iné ovocie

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne primiešame kryštálový cukor, miešame dokým sa úplne nerozpustí. Pridáme ocot, ručne vmiešame kakao zmiešané so solamylom.
 
2.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme posypali mandľami, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 15 minút. Čistý papier na pečenie posypeme práškovým cukrom a opatrne naň preklopíme piškótu. Papier na ktorom sa korpus piekol stiahneme a roládu potrieme vyšľahanou šľahačkou s cukrom a posypeme ovocím.
3.
Opatrne ju zvinieme, necháme vychladnúť a potom odložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vyprážaná roláda z palacinkového cesta
7 podrobných a overených receptov na fantastické slané rolády
Zaviňte plnky od výmyslu sveta do syra, špenátu, palacinky či mäska a vychutnajte si famózne slané rolády.
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...