Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bielková roláda

6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vaječný bielok
225 g
kryštálový cukor
1/2 KL
ocot
1 KL
solamyl
30 g
kakao
1 štipka
soľ
1 hrnček
mandľové lupienky

Plnka:

250 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
200 g
čerešne alebo iné ovocie

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne primiešame kryštálový cukor, miešame dokým sa úplne nerozpustí. Pridáme ocot, ručne vmiešame kakao zmiešané so solamylom.
2.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme posypali mandľami, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 15 minút. Čistý papier na pečenie posypeme práškovým cukrom a opatrne naň preklopíme piškótu. Papier na ktorom sa korpus piekol stiahneme a roládu potrieme vyšľahanou šľahačkou s cukrom a posypeme ovocím.
3.
Opatrne ju zvinieme, necháme vychladnúť a potom odložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.