Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pomarančové rezy

12
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
250 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
125 ml
mlieko
125 ml
olej
270 g
polohrubá múka
30 g
kakao
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Smotanová vrstva:

250 ml
smotana na šľahanie
250 g
syr Mascarpone
3 PL
práškový cukor

Želé:

1 liter
pomarančový džús
2 balíčky
Zlatý klas

postup

1.
Žĺtka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov a štipky soli. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 20 minút.
2.
Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku. Krém odložíme stuhnúť do chladničky a keď je korpus vychladnutý, môžeme ho potrieť.
3.
V 200 ml džúsu rozmiešame Zlatý klas, prilejeme ho do zvyšného džúsu v hrnci a za stáleho miešania uvaríme hustý puding pripomínajúci želé. Prikryjeme ho, necháme trošku vychladnúť a nalejeme na koláč.
4.
Vychladnutý koláč odložíme stuhnúť do chladničky a pred podávaním ho nakrájame na úhľadné rezy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...