Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bielková roláda s ovocím

6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vaječný bielok
225 g
jemný kryštálový cukor
1/2 KL
ocot
1 KL
solamyl
1/2 KL
vanilkový extrakt
1 štipka
soľ
1 hrsť
mandľové lupienky
trochu
práškový cukor na posypanie papiera

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
250 g
maliny

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne pridávame cukor a miešame, dokým sa úplne nerozpustí. Potom prilejeme ocot, vanilkový extrakt a vmiešame solamyl. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý posypeme mandľovými lupienkami.
2.
Na plech rozotrieme cesto, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a pripravíme si čistý papier na pečenie, ktorý posypeme práškovým cukrom.
3.
Na tento papier preložíme cesto, potrieme ho vyšľahanou smotanou s práškovým cukrom posypeme malinami a opatrne zvinieme. Roládu odložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.