Pridať recept

Bielková roláda s ovocím

6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vaječný bielok
225 g
jemný kryštálový cukor
1/2 KL
ocot
1 KL
solamyl
1/2 KL
vanilkový extrakt
1 štipka
soľ
1 hrsť
mandľové lupienky
trochu
práškový cukor na posypanie papiera

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
250 g
maliny

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne pridávame cukor a miešame, dokým sa úplne nerozpustí. Potom prilejeme ocot, vanilkový extrakt a vmiešame solamyl. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý posypeme mandľovými lupienkami.
 
2.
Na plech rozotrieme cesto, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a pripravíme si čistý papier na pečenie, ktorý posypeme práškovým cukrom.
3.
Na tento papier preložíme cesto, potrieme ho vyšľahanou smotanou s práškovým cukrom posypeme malinami a opatrne zvinieme. Roládu odložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vyprážaná roláda z palacinkového cesta
7 podrobných a overených receptov na fantastické slané rolády
Zaviňte plnky od výmyslu sveta do syra, špenátu, palacinky či mäska a vychutnajte si famózne slané rolády.
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...