Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bielková roláda s ovocím

6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vaječný bielok
225 g
jemný kryštálový cukor
1/2 KL
ocot
1 KL
solamyl
1/2 KL
vanilkový extrakt
1 štipka
soľ
1 hrsť
mandľové lupienky
trochu
práškový cukor na posypanie papiera

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
250 g
maliny

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne pridávame cukor a miešame, dokým sa úplne nerozpustí. Potom prilejeme ocot, vanilkový extrakt a vmiešame solamyl. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý posypeme mandľovými lupienkami.
2.
Na plech rozotrieme cesto, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a pripravíme si čistý papier na pečenie, ktorý posypeme práškovým cukrom.
3.
Na tento papier preložíme cesto, potrieme ho vyšľahanou smotanou s práškovým cukrom posypeme malinami a opatrne zvinieme. Roládu odložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...