Obyčajný jablčník
10
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
250
g
maslo
150
g
práškový cukor
1
ks
vajce
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Plnka:
1,5
kg
jablko
2
balíčky
škoricový cukor
trochu
kryštálový cukor - podľa kyslosti jabĺk
1
hrsť
strúhanka
1
ks
citrón
postup
1.
Jablká očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, posypeme škoricovým cukrom a prípadne dosladíme cukrom.
2.
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, práškový cukor, zmäknuté maslo a vajíčko. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť cesta rozvaľkáme na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou valčeka.
3.
Cesto posypeme strúhankou, navrstvíme naň jablká a na vrch uložíme druhú polovicu rozvaľkaného cesta. Koláč poprepichujeme vidličkou, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 25 minút.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.