Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Obyčajný jablčník

10
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
250 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Plnka:

1,5 kg
jablko
2 balíčky
škoricový cukor
trochu
kryštálový cukor podľa kyslosti jabĺk
1 hrsť
strúhanka
1 ks
citrón

postup

1.
Jablká očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, posypeme škoricovým cukrom a prípadne dosladíme cukrom.
2.
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, práškový cukor, zmäknuté maslo a vajíčko. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť cesta rozvaľkáme na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou valčeka.
3.
Cesto posypeme strúhankou, navrstvíme naň jablká a na vrch uložíme druhú polovicu rozvaľkaného cesta. Koláč poprepichujeme vidličkou, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.