Pridať recept

Kokosová torta s parížskou šľahačkou

Kokosová torta s parížskou šľahačkou
Zdroj: dreamstime
12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
220 g
polohrubá múka
20 g
kakao
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
6 PL
olej
4 PL
voda

Kokosová plnka:

200 ml
mlieko
125 g
stužený tuk
200 g
kryštálový cukor
250 g
strúhaný kokos
2 PL
jahodový džem

Parížska šľahačka:

250 ml
smotana na šľahanie (33 %)
100 g
kvalitná horká čokoláda
1 PL
kryštálový cukor
trochu
strúhaný kokos na posypanie

postup

1.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, vodu, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a štipky soli. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 25 minút.
 
2.
Mlieko s cukrom a stuženým tukom zohrievame, dokým sa všetko nerozpustí. Potom primiešame kokos, zmes povaríme asi 3 minúty a odstavíme.
3.
Upečený korpus necháme vychladnúť, potrieme ho džemom a navrstvíme naň kokosovú plnku.
4.
Smotanu zohrejeme pod bod varu, primiešame rozlámanú čokoládu a cukor. Miešame, dokým sa všetko nespojí. Čokoládovú smotanu necháme vychladnúť, odložíme ju do chladničky a najlepšie na druhý deň vyšľaháme. Potrieme ňou tortu a ozdobíme ju kokosom. Skladujeme v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať