Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pudingový koláč so snehom

12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
150 g
maslo
2 PL
kakao
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok

Pudingová vrstva:

500 g
mäkký tvaroh
150 g
práškový cukor
500 ml
mlieko
100 ml
olej
2 balíčky
vanilkový cukor
1 KL
citrónová kôra
1 balíček
Zlatý klas
3 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vajce

Sneh:

4 ks
vaječný bielok
200 g
jemný kryštálový cukor
1 štipka
soľ

postup

1.

V miske zmiešame múku, cukor, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Pridáme na kocky nakrájané maslo, vajíčko, žĺtok a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a rukami roztlačíme po celej ploche.

2.

V miske zmiešame tvaroh, cukor, Zlatý klas, citrónovú kôru, vajíčko, žĺtky, olej, mlieko a celú zmes vylejeme na korpus. Koláč vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 25 minút.

3.

Z bielkov, štipky soli a postupného pridávania cukru vyšľaháme tuhý, lesklý a veľmi biely sneh. Natrieme ho na upečený koláč a vložíme ho ešte na 10 minút do rúry.

4.

Koláč necháme vychladnúť a potom ho odložíme stuhnúť do chladničky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.