Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Želatínový zákusok

12
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
100 ml
olej
100 ml
voda
200 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Ostatné:

250 ml
voda alebo jahodová šťava
2 PL
kryštálový cukor
1 balíček
červené tortové želé
500 g
jahody
3 PL
jahodový lekvár

postup

1.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov a štipky soli. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 20 minút.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť a potrieme ho lekvárom. Uložíme naň očistené jahody pokrájané na menšie kúsky a pripravíme si želatínu. Tú pripravíme podľa návodu na obale zo vody alebo šťavy, cukru a želatínového prášku.
3.
Jahody zalejeme vychladnutou ale tekutou želatínou a zákusok uložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?