Pridať recept

Punčák

12
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
vajce
18 PL
voda
600 g
práškový cukor
600 g
polohrubá múka
1,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Punč:

100 ml
rum
100 ml
voda
250 ml
malinový sirup
1 ks
citrón
1 KL
punčová aróma

Poleva:

250 g
práškový cukor
1 PL
vriaca voda
1 PL
citrónová šťava
1 kvapka
ružové potravinárske farbivo

Ostatné:

400 ml
malinový džem

postup

1.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec už len ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Z tohto množstva vyjdú tri piškótové korpusy, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút. Upečené ich necháme vychladnúť.
 
2.
Pripravíme si punč zmiešaním všetkých prísad. Jeden vychladnutý korpus potrieme polovicou džemu. Druhý plát rozdelíme na 8 pásikov cca 3,5 cm. Štyri namočíme a tri nie do pripraveného punču. Pásiky máčame po jednom, puč je dobré si preliať do hlbšieho plechu. Na korpus ukladáme striedavo namočené a suché pásiky a pritlačíme ich k sebe. Zvyšným punčom opatrne polejeme namočené pásiky.
3.
Všetko potrieme druhou vrstvou džemu a prikryjeme tretím korpusom. Zákusok vložíme stuhnúť do chladničky.
4.
Na druhý deň pripravíme polevu zmiešaním všetkých surovín. Miešame, dokým nie je úplne hladká a rozotrieme ju na zákusok. Opäť ho odložíme do chladničky a potom nakrájame na rezy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať