Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Laskonky s karamelovým krémom

25
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vaječný bielok
300 g
jemný kryštálový cukor
1 štipka
soľ
90 g
mleté mandle
2 PL
polohrubá múka

Krém:

1 ks
karamelové salko
250 g
maslo

postup

1.
Do hrnca si dáme variť vodu, lebo vo vodnom kúpeli budeme šľahať sneh z bielkov. Bielka šľaháme so štipkou soli, keď zbelejú, postupne pridávame kryštálový cukor a potom misku preložíme nad paru a šľaháme cca 10 minút. Potom misku odstavíme z pary, primiešame múku s mletými mandľami.
2.
Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou šablóny alebo cukrárenského vrecka striekame sneh na papier. Pečieme v rúre vyhriatej na 125°C cca 60 minút. Po vybratí z rúry necháme laskonky vychladnúť.
3.
Maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach doň pridávame karamelové Salko. Hotový krém striekame na laskonky a spájame ich dohromady.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?