Pridať recept

Mandľový zákusok so snehom

12
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
100 g
práškový cukor
200 g
maslo
6 ks
vaječný žĺtok
1 PL
smotana

Sneh:

6 ks
vaječný bielok
160 g
jemný kryštálový cukor
1 štipka
soľ

Krém:

500 ml
mlieko
2 ks
vaječný žĺtok
3 PL
hladká múka
2 PL
solamyl
1 balíček
vanilkový cukor
100 g
práškový cukor
250 g
maslo
1 KL
mandľový extrákt

Ostatné:

450 g
ríbezľový džem

postup

1.
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, práškový cukor, pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Rozvaľkáme ich na plech o veľkosti 24x35 cm a hrúbku cca 4 mm. Rozvaľkané cesto prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme džemom.
 
2.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli a keď začína tuhnúť, vmiešame cukor. Sneh natrieme na pláty cesta potreté džemom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C cca 10 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ešte 10 minút.
3.
Z mlieka, múky, solamylu, žĺtkov a cukru za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Prikryjeme ju fóliou a necháme vychladnúť. Pred použitím ju prešľaháme mixérom a postupne vmiešame do vyšľahaného masla s práškovým cukrom. Nakoniec primiešame mandľový extrakt a krém nanesieme na plát. Prikryjeme ho druhým plátom a uložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať