Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mandarínkové rezy

12
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
250 g
polohrubá múka
100 g
mleté orechy
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
200 ml
vlažná voda
1 štipka
soľ

Plnka:

2 balíčky
vanilkový puding
300 ml
mlieko
500 g
mäkký tvaroh
150 g
práškový cukor
100 g
maslo
1 konzerva
mandarínky

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme vlažnú vodu, primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom, orieškami a soľou. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Piškótu pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút. Upečenú ju necháme vychladnúť a stiahneme z nej papier na pečenie.
2.
Mandarínky scedíme a necháme odkvapkať. Do mandarínkovej šťavy dolejeme mlieko tak, aby sme mali celkový objem 500 ml. V mandarínkovom mlieku rozmiešame pudingové prášky a uvaríme hustý puding.
3.
Do ešte horúceho pudingu zašľaháme maslo a za občasného premiešania necháme krém vychladnúť. Tvaroh vyšľaháme s práškovým cukrom a v malých množstvách doň primiešame pudingový krém.
4.
Hotový krém navrstvíme na vychladnutý korpus a zákusok uložíme do chladničky. Ozdobíme ho mandarínkami, nakrájame na kocky a môžeme servírovať.
5.
TIP: Mandarínky môžeme taktiež zamiešať už do krému úplne nakoniec.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...