Pridať recept

Domáce bagetky

3
porcie
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

9 g
sušené droždie
20 g
čerstvé droždie
240 ml
voda
1 KL
med
250 g
polohrubá múka
150 g
hladká múka
8 g
soľ
trochu
voda na potretie

postup

1.
Do väčšej misky nalejeme vlažnú vodu, pridáme rozmrvené droždie, med a na teplom mieste necháme kvások kysnúť. Obe múky so soľou preosejeme, postupne ich pridávame k droždiu a vypracujeme pružné ale nelepivé cesto. V prípade potreby ešte pridáme trošku vody.
 
2.
Cesto prikryjeme a necháme 40 minút kysnúť. Potom cesto preložíme na pomúčenú kuchynskú dosku a rozdelíme na 3 rovnaké časti. Z každej časti vytvarujeme kruh s priemerom 25 cm, zrolujeme ho a vytvarujeme bagetu dlhú cca 35 cm.
3.
Plech vyložíme papierom na pečenie a necháme na ňom bagety ešte 35 minút kysnúť. Rúru dáme vyhriať na 250°C a vložíme do nej ohňovzdornú misku s vodou, aby vytvorila v pare vlhkosť.
4.
Vykysnuté bagety trošku nadrežeme, pokropíme ich vodou, teplotu v rúre znížime na 220°C, vyberieme misku s vodou a pečieme ich 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať