Pridať recept

Vianočná Pavlova torta

6
porcií
115
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vaječný bielok
330 g
krupicový cukor
2 KL
kukuričný škrob
1 PL
biely vínny ocot

Na ozdobu:

250 ml
smotana na šľahanie
200 g
brusnice
trochu
práškový cukor a rozmarín na ozdobu

postup

1.
Bielky vyšľaháme do peny a postupne do nich za stáleho miešania po lyžiciach nasypeme cukor. Keď je sneh pevný, pridáme k nemu kukuričný škrob a ocot. Ešte dve minúty šľaháme a máme hotovo.
 
2.
Rúru vyhrejeme na 150°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Zo snehu urobíme kruh s priemerom cca 26 cm, vložíme ho do rúry a pri teplote 120°C pečieme cca 70 minút. Povrch musí byť upečený ale trošku popraskaný. Potom len trošku pootvoríme dvierka a Pavlovu necháme v rúre vychladnúť.
3.
Smotanu vyšľaháme, navrstvíme ju na Pavlovu, na vrch uložíme brusnice, môžu byť aj zavárané a posypeme ich práškovým cukrom. Vianočnú atmosféru dodá aj pár vetvičiek rozmarínu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať