Pridať recept

Konfitovaná husokačka s kapustou a zemiakovou knedľou

Konfritovaná husokačka s kapustou a zemiakovou knedľou
Zdroj: dreamstime
4
porcie
300
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
husokačka
1,3 kg
masť
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
2 stonky
rozmarín
2 stonky
tymian
podľa chuti
soľ
2 PL
med

Zemiaková knedľa:

1 kg
zemiaky uvarené v šupke
2 PL
zemiakový škrob
350 g
krupica
1 ks
vajce
2 KL
soľ

Kapusta:

1 ks
červená kapusta
1 ks
cibuľa
2 ks
jablko
3 PL
med
300 ml
červené víno
podľa chuti
soľ, cukor, červený vínny ocot

postup

1.
Začiatok prípravy by mal byť ideálne aspoň 6 hodín pred podávaním. Husokačku umyjeme a osušíme. Dôkladne ju dochutíme soľou zo všetkých strán. Uložíme ju do pekáča, v ktorom sa bude piecť. Musí byť dosť vysoký, aby sme mohli mäso zaliať masťou. Pridáme k nej olúpanú cibuľu, cesnak, rozmarín a tymián. Zalejeme ju rozpustenou masťou tak, aby bola celá ponorená.
 
2.
Pečieme prikryté pri teplote 120°C cca 3,5 hodiny. Mäso musí byť mäkké a veľmi ľahko sa odlúpnuť od kosti. Pokiaľ mäso pripravujeme deň vopred, necháme ho vychladnúť, uložíme do chladničky a druhý deň vložíme pekáč do rozpálenej rúry, aby sme masť rozpustili a mohli s mäsom ďalej pracovať. Vyberieme ho z tuku, vložíme do iného pekáča, potrieme medom a dopečieme. Masť precedíme a nalejeme do pohárov. Môžeme ju využívať na pečenie a smaženie.
3.
Kapustu nakrájame na tenké rezance. Na masti opražíme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu, pridáme na tak isté kúsky nakrájané jablká a med. Zmes necháme skaramelizovať, primiešame kapustu, podlejeme ju vínom a na miernom ohni dusíme domäkka. Občas kapustu premiešame a pokiaľ by bolo potrebné podlejeme troškou vody. Nakoniec kapustu dochutíme soľou, medom a octom.
4.
Do veľkého hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a dáme variť. Zemiaky uvarené v šupke olúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme zemiakový škrob, soľ, vajíčko a krupicu podľa potreby. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Z každej časti urobíme knedľu, ktorú budeme dávať variť. Knedle vložíme do vriacej vody a asi 20 minút varíme. Občas ich otočíme, aby sa neprilepili ku dnu hrnca.
5.
Všetko máme hotovo a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať