Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brazílske bezlepkové buchtičky

30
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
manioková alebo tapioková škrobová múka
100 ml
voda
100 ml
olej
200 ml
mlieko
1 KL
soľ
3 ks
vajce
200 g
strúhaný parmezán

postup

1.
Vodu s mliekom, olejom a soľou dáme variť do hrnca. Zmes privedieme k varu a odstavíme. Nalejeme ju do misky ku múke a vypracujeme cesto. Necháme ho vychladnúť, aby sme s ním mohli ďalej pracovať.
2.
Pridáme k nemu vajíčka a taktiež nastrúhaný syr. Ručne vypracujeme hladšie ale lepivé cesto. Ruky si navlhčíme vodou a tvarujeme guľky o veľkosti pinpongovej loptičky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180°C.
3.
Buchtičky vložíme do rúry, teplotu znížime na 150°C a pečieme cca 15 minút. Necháme ich trošku vychladnúť a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...