Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brazílske bezlepkové buchtičky

30
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
manioková alebo tapioková škrobová múka
100 ml
voda
100 ml
olej
200 ml
mlieko
1 KL
soľ
3 ks
vajce
200 g
strúhaný parmezán

postup

1.
Vodu s mliekom, olejom a soľou dáme variť do hrnca. Zmes privedieme k varu a odstavíme. Nalejeme ju do misky ku múke a vypracujeme cesto. Necháme ho vychladnúť, aby sme s ním mohli ďalej pracovať.
2.
Pridáme k nemu vajíčka a taktiež nastrúhaný syr. Ručne vypracujeme hladšie ale lepivé cesto. Ruky si navlhčíme vodou a tvarujeme guľky o veľkosti pinpongovej loptičky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180°C.
3.
Buchtičky vložíme do rúry, teplotu znížime na 150°C a pečieme cca 15 minút. Necháme ich trošku vychladnúť a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.