Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Granadír

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
zemiaky
400 g
cestoviny fliačiky
2 ks
cibuľa
1 KL
mletá červená paprika
štipiek
mletá čierne korenie
1/2 dl
olej

postup

1.
Cestoviny klasicky uvaríme v slanej vode a precedíme.. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode, uvarené zemiaky scedíme a jemne popučíme varechou. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja keď je cibuľa sklovitá, znížime teplotu a pridáme mletú červenú sladkú papriku a chvíľku popražíme a odstavíme. Teraz všetky tieto ingrediencie zmiešame dokopy osolíme okoreníme. Podávame s kyslou uhorkou, kyslou kapustou prípadne nejakou inou zaváraninou, môžeme aj posypať strúhaním syrom. Vyskúšajte toto jedlo na druhý deň opražiť z troškou oleja na panvici z oboch strán je to fakt bombastické. Dobrú chuť
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...