Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Valentínske srdiečka

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
1/2 ks
vanilkový puding
250 ml
mlieko
1 PL
cukor
90 g
maslo
1 PL
rum
ovocie na ozdobenie
čokoláda na ozdobu

postup

sladká drobnosť ktorú zvládne aj úplný začiatočník...

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme 4 plné srdiečka, z dvoch srdiečok vykrojíme v strede menšie srdiečko, zo zbytku cesta povykrajujeme maličké srdiečka, hviezdičky, anjelikov, potrieme vajíčkom a dáme upiecť na 220°C asi 8 minút, necháme celkom vychladnúť.
2.
uvaríme vanilkový puding, do studeného primiešame zmäknuté maslo, rum alebo koňak a dáme do chladničky, na naplnenie môžeme použiť akýkoľvek iný krém, dobré sú krémy za studena ktoré netreba variť, pripravíme si ľubovoľné ovocie, niekoľko kúskov ponoríme do rozpustenej čokolády a necháme stuhnúť, aj malé vykrojené kúsky lístkového cesta namočíme do čokolády
3.
plné a vykrojené srdiečka spojíme krémom, spojenú srdiečkovú misku potrieme pomocou štetca rozpustenou čokoládou a necháme stuhnúť, zopakujeme ešte raz, až nám vznikne čokoládová vanička...
4.
naplníme vanilkovým krémom ozdobíme ovocím, čokoládovými jahodami a prekryjeme menším srdiečkom...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...