Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Valentínske srdiečka

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
1/2 ks
vanilkový puding
250 ml
mlieko
1 PL
cukor
90 g
maslo
1 PL
rum
ovocie na ozdobenie
čokoláda na ozdobu

postup

sladká drobnosť ktorú zvládne aj úplný začiatočník...

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme 4 plné srdiečka, z dvoch srdiečok vykrojíme v strede menšie srdiečko, zo zbytku cesta povykrajujeme maličké srdiečka, hviezdičky, anjelikov, potrieme vajíčkom a dáme upiecť na 220°C asi 8 minút, necháme celkom vychladnúť.
2.
uvaríme vanilkový puding, do studeného primiešame zmäknuté maslo, rum alebo koňak a dáme do chladničky, na naplnenie môžeme použiť akýkoľvek iný krém, dobré sú krémy za studena ktoré netreba variť, pripravíme si ľubovoľné ovocie, niekoľko kúskov ponoríme do rozpustenej čokolády a necháme stuhnúť, aj malé vykrojené kúsky lístkového cesta namočíme do čokolády
3.
plné a vykrojené srdiečka spojíme krémom, spojenú srdiečkovú misku potrieme pomocou štetca rozpustenou čokoládou a necháme stuhnúť, zopakujeme ešte raz, až nám vznikne čokoládová vanička...
4.
naplníme vanilkovým krémom ozdobíme ovocím, čokoládovými jahodami a prekryjeme menším srdiečkom...
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...