Pridať recept

Jahodová torta Valentínka

ingrediencie

8 ks
vajce
400 g
práškový cukor
2 ks
Vanilínový cukor Dr.Oetker
16 PL
vriaca voda
400 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva Dr.Oetker

Rafaelo plnka

250 g
maslo
1 ks
Salko
2 ks
Zlatý klas 40 g Dr.Oetker
500 ml
mlieko
6 PL
kokos

Pribináčiková plnka

250 ml
smotana na šľahanie
250 g
tvaroh jemný
3 PL
smotana kyslá
2 PL
práškový cukor
1 ks
Créme Olé Dr. Oetker vanilkový

Ostatné

1 ks
džem jahodový
1 ks
Marcipán Dr.Oetker
1 KL
červené potravinárske farbivo
podľa chuti
jahody
ks
Zdobenie guličky Dr. Oetker
2 balíčky
trubičky na ozdobenie
1 ks
tortové želé Dr Oetker

postup

Keď už vyšiel tohtoročný Valentín na nedeľu, tak som v rámci pravidelného nedeľného vypekania stavila na romantické tvary a upiekla drahému tortu v tvare srdca a naservírovala mu tak pekne svoje srdce aj na tanieri :-).

1.
Cesto: žĺtky, oddelené od bielkov, vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme vriacu vodu a riadne vyšľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne zamiešame do cesta. Nakoniec jemne primiešame vyšľahané bielka. Cesto rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných tortových foriem (použila som formu v tvare srdca) a dáme upiecť do vyhriatej rúry (pečieme pri rovnomernej teplote cca 170 °C).
 
2.
Rafaelo plnka: najskôr si z mlieka a zlatých klasov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme, postupne pridáme salko a po lyžiciach vychladnutý puding. Nakoniec primiešame strúhaný kokos.
3.
Pribináčiková plnka: vyšľaháme smotanu na šľahanie, postupne pridáme jemný tvaroh, kyslú smotanu, cukor a nakoniec vanilkový créme olé. Všetko spolu riadne vymiešame.
4.
Po upečení každý korpus rozkrojíme na 3 časti, potrieme džemom, naplníme striedavo oboma plnkami a poukladáme nakrájané jahody. Po naplnení okraje a vrchnú časť torty potrieme zvyšnou plnkou a zdobíme podľa aktuálnej nálady :-). Ja som na zdobenie použila marcipán, ktorý som zmiešala s niekoľkými kvapkami červeného farbiva, rozvaľkala na plát a vykrajovala srdiečka. Na druhú polovicu som poukladala jahody, ktoré som potrela (nie poliala) vychladnutým želé uvareným podľa návodu (jahody sa budú lesknúť a neoschnú). Nakoniec som si zdobenie bokov torty uľahčila trubičkami a valentínskou mašličkou :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
evauhlik
19.2.2016 09:56 | |
+3 -2
krásna torta :-)