Pridať recept

Likérové špice

40
porcií
190
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 balíčky
piškóty
300 ml
sladká smotana
4 ks
vaječný žĺtok
120 g
práškový cukor
30 g
polohrubá múka
200 g
čokoláda
50 g
maslo
2 hrnčeky
vaječný likér

Poleva:

50 g
stužený tuk
1 balíček
čokoláda na varenie

postup

1.
V sladkej smotane rozšľaháme žĺtky, práškový cukor a múku. K zmesi pridáme rozlámanú čokoládu a vo vodnom kúpeli za stáleho šľahania pripravíme hustý krém. Po uvarení krém šľaháme, až keď vychladne. Nakoniec do vychladnutého krému vmiešame maslo a odložíme ho stuhnúť do chladničky.
 
2.
Potom si na plech rozložíme piškóty a pripravíme si špeciálny nadstavec na tieto špice. Pomocou neho na piškóty vytlačíme valčeky, na ktoré použijeme cca 2/3 krému. Zvyšok si necháme na vrch. Špice uložíme stuhnúť do chladničky.
3.
Naplníme ich vaječným koňakom a opäť uložíme do chladničky. Zvyšným krémom uzavrieme špice a opäť ich uložíme do chladničky.
4.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli so stuženým tukom a polevu prelejeme do hrnčeka. Necháme ju mierne vychladnúť a máčame do nej špice. Necháme ich odkvapkať a opäť uložíme do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
19.11.2020 06:28 | |
+0 -0
Urobila som už niekoľko pokusov, myslím tým výrobu likérových špicov. No výsledok bol rozpačitý. Ani jeden recept však nebol taký, ktorý by zodpovedal tej lahodnej chuti z môjho detstva. Hľadám recept tých ,,socialistických" výborných špicov. Tento recept som ešte neskúšala, no podľa obrázku farba v reze je veľmi podobná tým z detstva. Všetky ktoré som doposiaľ vyskúšala boli príliš čokoládové. Urobím ešte jeden pokus s týmto receptom. Ak niekto pozná ten pôvodný recept z čias socializmu, prosím uverejnite ho. Vopred ďakujem.