Pridať recept

Domáci toastový chlieb

ingrediencie

190 g
kyslá pochúťková smotana
190 g
voda
22 g
cukor
1 g
droždie
1 ks
vajce
375 g
hladká a polohrubá múka pol na pol
7 g
soľ

postup

1.
Buď skoro ráno alebo večer zmiešame v miske kyslú smotanu, vodu, cukor, vajíčko a droždie. Pridáme preosiatu múku, soľ a hotové cesto prikryjeme fóliou a necháme cez noc aspoň 12 hodín kysnúť.
 
2.
Po vykysnutí cesto preložíme na pomúčenú dosku. Vytvarujeme bochník, ktorý preložíme do formy vymastenej maslom a necháme tam chlieb ešte 2 hodiny kysnúť.
3.
Po vykysnutí rozpálime rúru na 250°C a chlieb vložíme do takto rozohriatej rúry najlepšie ešte postriekaný vodou. Po 10 minútach teplotu znížime na 220°C, po ďalších 10 na 200°C a celkový čas pečenia by mal byť cca 45 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať