Kurací vývar
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kosti a trošku kuracieho mäsa
5
ks
mrkva
2
ks
petržlen
1/2
KL
zeler
1
ks
cibuľa
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Kosti umyjeme, aby sa z nich odstránili prípadné úlomky a uložíme ich do tlakového hrnca. Ku kostiam pridáme zeleninu, celú cibuľu, soľ a korenie. Všetko zalejeme vodou tak, aby bola nad mäsom a zeleninou.
2.
V tlakovom hrnci varíme vývar cca 45 minút. Keď vývar varíte v normálnom hrnci tak to bude trvať cca 3 hodiny.
3.
Uvarený vývar precedíme, vyberieme zeleninu, ktorú nakrájame na menšie kúsky a oberieme mäso do misiek. Pridáme rezance, hotový vývar a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.