Pridať recept

Losos marinovaný v červenej repe

ingrediencie

400 g
filety z lososa
2 ks
repa
30 ml
Whisky
1 PL
pomarančová kôra
1 štipka
mletá škorica
3 poháre
hrubozrnná soľ
1 PL
hnedý cukor

postup

1.
Repu olúpeme a nakrájame na kúsky. Pridáme k nej pomarančovú kôru, škoricu, whisky a všetko spolu rozmixujeme. Primiešame cukor a soľ.
 
2.
Pripravíme si dve vrstvy papieru na pečenie. Na ne navrstvíme polovicu zmesi a položíme na ňu lososa bez kože. Lososa pokryjeme zvyšnou zmesou a zbalíme do papieru. Potom dôkladne do potravinárskej fólie a uložíme na 1-2 dni do chladničky.
3.
Lososa pred podávaním vyberieme z chladničky, marinádu z neho zoškriabeme a opláchneme ho pod studenou vodou. Nakrájame na tenké plátky a môžeme servírovať napríklad na šaláte, na chlebíku natretom Lúčinou a podobne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...