Pridať recept

Nakladané uhorky

5
porcií
180
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2,5 kg
uhorky
6 ks
cibuľa
3 PL
soľ
60 ml
ocot
40 ml
cukor
1 KL
mleté čierne korenie
1 KL
kari
1 KL
mleté čili
1 KL
kôpor

postup

1.
Uhorky poriadne umyjeme pod tečúcou vodou a očistíme kartáčom. Nakrájame alebo nastrúhame ich na plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska a pridáme k uhorkám. Všetko posypeme soľou, pomiešame a necháme dve hodiny odstáť.
 
2.
Ocot, cukor a korenie dáme do kastróla. Nálev privedieme k varu, cukor rozpustíme a hotový necháme vychladnúť.
3.
Potom z uhoriek vyžmýkame prebytočnú vodu, zalejeme ich nálevom a touto zmesou plníme zaváracie fľašky. Sterilizujeme pri teplote 70°C cca 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Overené spôsoby, ako zavariť chutné nakladačky
Uhorková sezóna je v plnom prúde. Je čas uložiť ich do pohárov a odložiť na policu v komore. Urobte to chutne a správne!
Kyslé uhorky
Môžu sa kyslé uhorky pokaziť? Ak ich máte dlho otvorené, stane sa toto, pozrite sa!
Zavárané uhorky - ako dlho môžu byť otvorené a kde ich skladovať? Ako zistíme, či sú už pokazené?
Čím kyslejšie, tým lepšie: Zbierka obľúbených receptov ‘‘na kyslo‘‘
Čím kyslejšie, tým lepšie: Zbierka obľúbených receptov ‘‘na kyslo‘‘
Fantastické recepty s prívlastkom ‘‘na kyslo‘‘. Takto ich máme najradšej.
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka je pravdepodobne jediná zelenina, ktorá je dodatočne balená. Fólia na nej má špecifickú,...