Pridať recept

Trdelníky

8
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

240 g
hladká múka
14 g
čerstvé droždie
2 PL
cukor
1 štipka
soľ
1 ks
vajce
45 g
rozpustené maslo
120 ml
vlažné mlieko

Na obaľovanie:

trochu
maslo
podľa chuti
práškový cukor, škorica, mleté orechy, kakao, kokos

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, cukor a lyžicu múky. Kvások necháme pracovať. V miske zmiešame múku, soľ, vajíčko, maslo a kvások. Vypracujeme hladké, lepivé cesto, ktoré uložíme do misky vymastenej maslom. Prikryjeme ju a cesto necháme hodinu kysnúť.
 
2.
Drevený valček alebo plechovky od piva obalíme troma vrstvami alobalu. Potrieme ho maslom a rúru rozpálime na 190°C. Cesto rozdelíme na 4 diely, z každého ba mala vyjsť porcia na jeden valček, alebo teda 8 plechoviek.
3.
Každý kus cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a kruh nakrájame na dlhý pásik, ako keď šúpete dookola jablko.
4.
Cesto navinieme na valček a potom ho na doske trošku sploštíme. Potrieme ho maslom, vyvaľkáme v práškovom cukre a vložíme na pekáč. Trdelník pečieme cca 25 minút, občas ho otočíme.
5.
Ešte horúci ho obalíme v cukre a podľa chuti v kakau, škorici, mletých orieškoch alebo kakau.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať