Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Citrónový sirup

1
porcia
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
citrón
1 liter
voda
2 kg
kryštálový cukor
40 g
kyselina citrónová

postup

1.
Citróny poriadne umyjeme, zbavíme šupky a nakrájame na tenké kolieska. Zalejeme ich vodou a necháme 48 hodín v chladničke.
2.
Po dvoch dňoch zmiešame vo veľkom hrnci cukor s kyselinou citrónovou. Cukor zalejeme vodou s plátkami citrónov a varíme, dokým sa cukor nerozpustí.
3.
Vzniknutý sirup precedíme a nalejeme do pripravených fliaš.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.