Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Citrónový sirup

1
porcia
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
citrón
1 liter
voda
2 kg
kryštálový cukor
40 g
kyselina citrónová

postup

1.
Citróny poriadne umyjeme, zbavíme šupky a nakrájame na tenké kolieska. Zalejeme ich vodou a necháme 48 hodín v chladničke.
2.
Po dvoch dňoch zmiešame vo veľkom hrnci cukor s kyselinou citrónovou. Cukor zalejeme vodou s plátkami citrónov a varíme, dokým sa cukor nerozpustí.
3.
Vzniknutý sirup precedíme a nalejeme do pripravených fliaš.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...