Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zaúdené kačacie prsia

2
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie prsia
2 hrnčeky
piliny
2 PL
čierny sypaný čaj
podľa chuti
soľ
2 stonky
tymian
trochu
maslo

postup

1.
Piliny si namočíme do vody, pridáme k nim čierny čaj a necháme ich aspoň pol hodinu odstáť. Medzitým si kožu kačacích pŕs nasolíme a necháme ich chvíľu odpočívať.
2.
Piliny scedíme a dáme do hrnca alobal. Na ne mriežku a na ne kačacie prsia. Hrniec uzavrieme a dáme ho na silný oheň. Akonáhle sa z neho začne dymiť, hrniec odstavíme a necháme takto prsia údiť 10 minút.
3.
Potom kačacie prsia dáme s maslom a tymiánom do sáčku určeného na sous-vide a zavakuujeme ho. Varíme pri teplote 56°C cca 12 minút a zachladíme. Potom prsia opečieme na rozpálenej panvici dve minúty kožou dolu, panvicu odstavíme a prsia na nej otočíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.