Dúhová torta
12
porcií
270
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
375
g
zmäknuté maslo
675
g
hladká múka
450
g
kryštálový cukor
9
ks
vajce
3
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
3
KL
vanilkový extrakt
trochu
potravinárske farbivo
Krém:
1
KL
vanilkový extrakt
750
g
syr Mascarpone
250
ml
smotana na šľahanie
350
g
práškový cukor
postup
1.
Suroviny uvedené vyššie sú na 6 farebných korpusov. Určite doma nemáte 6 rovnakých foriem s priemerom 20 cm, čiže ich budete musieť robiť oddelene. Ja som robila vždy dva korpusy naraz, hotové cesto som si odvážila na dve rovnaké časti, ktoré som rozdielne nafarbila. Rúru vyhrejeme na 180°C, formu vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie.
2.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po jednom pridávame vajíčka, vanilkový extrakt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Nakoniec pridáme potravinárske farbivo, podľa toho, akú sýtu farbu chceme mať. Každý korpus pečieme cca 12-15 minút. Takto pokračujeme aj s ostatnými. Akonáhle sú korpusy upečené, necháme ich vychladnúť a stiahneme z nich papier na pečenie.
3.
Mascarpone vyšľaháme s vanilkovým extraktom a už len metličkou vmiešame preosiaty práškový cukor. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame do krému. Hotovým krémom potrieme každé poschodie ale aj povrch torty. Odložíme ju aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.