Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žemle na hamburger

24
porcií
300
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 g
čerstvé droždie
333 g
hladká pšeničná múka
333 g
voda

Cesto:

300 ml
plnotučné mlieko
666 g
hladká múka
150 g
rozpustené maslo
40 g
cukor
90 g
vajce
20 g
soľ
20 g
čerstvé droždie
trochu
sezam
trochu
mlieko na potretie

postup

1.
Deň vopred si zmiešame droždie vo vode s múkou. Vymiešame hladké cestíčko, ktoré necháme aspoň 12 hodín zrieť prikryté.
2.
Na druhý deň mlieko zmiešame s droždím a cukrom. Pridáme vajce, múku, soľ a pripravený preferment. Zmes premiešame, pridáme rozpustené maslo a premiesime. Cesto bude redšie, vložíme ho do misy vymastenej olejom, prikryjeme a necháme kysnúť 2 hodiny.
3.
Potom vykysnuté cesto rozdelíme na 24 kúskov. Z každého kúsku urobíme guľku, ktorú sploštíme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Trošku ich splasneme a necháme 90 minút kysnúť.
4.
Pred pečením ich potrieme mliekom, posypeme sezamom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 230°C cca 15 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.