Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Koláčik plný čokolády s vanilkovou zmrzlinou

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
kvalitná horká čokoláda
100 g
maslo
100 g
trstinový cukor
3 ks
vajce
100 g
hladká múka
trochu
maslo a kakao na vymastenie formičiek
podľa chuti
vanilková zmrzlina

postup

1.
Formičky vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Vložíme ich do chladničky. Maslo nakrájané na kocky s rozlámanou čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli. Túto zmes necháme na chvíľu vychladnúť.
2.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame múku a nakoniec čokoládovú zmes. Cesto rozdelíme do 4 formičiek a uložíme ich aspoň na 20 minút do chladničky.
3.
Rúru vyhrejeme na 200°C, formičky dáme na plech a koláčiky pečieme asi 10 minút. Upečené ich necháme trošku vychladnúť, ozdobíme ich vanilkovou zmrzlinou a podávame z formičiek.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.