Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Baklažán s paradajkou a mozzarellou

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 konzerva
lúpané paradajky
1 strúčik
cesnak
1 hrsť
bazalka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 ks
baklažán
1 ks
mozzarella
trochu
olivový olej

postup

1.
Lúpané paradajky vylejeme na panvicu, ochutíme ich prelisovaným cesnakom, nasekanou bazalkou a na miernom ohni dusíme, kým nebude omáčka úplne hustá. Potom ju dochutíme soľou, korením a necháme vychladnúť.
2.
Medzitým si baklažány nakrájame na hrubšie kolieska, uložíme ich na tanier, posolíme a necháme odstáť, aby stratili horkosť. Potom ich dôkladne osušíme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Na baklažány dáme po lyžičke paradajkového pesta, plátok mozzarelly a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.