Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jahodový zákusok

ingrediencie

5 ks
vajcia
100 g
kryštálový cukor
5 PL
vlažná voda
200 g
polohrubá múka
1 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
500 g
jemný tvaroh
200 g
kyslá smotana
1 balíček
vanilkový cukor Dr.Oetker
1 balíček
čokoládová poleva Dr.Oetker
ks
jahody

postup

1.
Pripravíme si cesto. Oddelíme žĺtka od bielok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny. Postupne do zmesi pridávame vodu.
2.
Vmiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec vyšľahaný sneh.
3.
Cesto nalejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút pri teplote 180˚C. Po upečení necháme piškótu vychladnúť a stiahneme papier.
4.
Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, kyslej smotany a vanilkového cukru.
5.
Jahody očistíme a narežeme na menšie kusy. Piškótu predelíme na polovicu. Na jednu časť poukladáme jahody, navrstvíme krém a preložíme druhou časťou. Vrch ozdobíme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.