Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jahodový zákusok

ingrediencie

5 ks
vajcia
100 g
kryštálový cukor
5 PL
vlažná voda
200 g
polohrubá múka
1 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
500 g
jemný tvaroh
200 g
kyslá smotana
1 balíček
vanilkový cukor Dr.Oetker
1 balíček
čokoládová poleva Dr.Oetker
jahody

postup

1.
Pripravíme si cesto. Oddelíme žĺtka od bielok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny. Postupne do zmesi pridávame vodu.
2.
Vmiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec vyšľahaný sneh.
3.
Cesto nalejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút pri teplote 180˚C. Po upečení necháme piškótu vychladnúť a stiahneme papier.
4.
Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, kyslej smotany a vanilkového cukru.
5.
Jahody očistíme a narežeme na menšie kusy. Piškótu predelíme na polovicu. Na jednu časť poukladáme jahody, navrstvíme krém a preložíme druhou časťou. Vrch ozdobíme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...