Pridať recept

Čokoládová bábovka zo žitnej múky

6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
trstinový cukor
130 g
kokosový olej
2 hrste
hrozienka
100 g
mleté vlašské orechy
150 g
žitná múka
2 PL
kakao
1 KL
perníkové korenie
1 ks
prášok do pečiva
1 dl
voda

postup

1.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme roztopený kokosový olej a znovu mixujeme.
 
2.
Mleté vlašské orechy zmiešame s múkou, kakaom, perníkovým korením a práškom do pečiva. Suchú zmes pomaly po častiach primiešame k vyšľahaným vajíčkam. Podľa potreby pridáme 1-2 dl vlažnej vody, aby nám vzniklo polotuhé cesto.
3.
Ku zmesi nakoniec pridáme sušené hrozienka. Formu na bábovku vymažeme maslom, vysypeme múkou a zmes do nej vylejeme. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Vychladnutú bábovku môžeme poliať medom a ozdobiť nasekanými orechami (pretože sme dali do cesta menej cukru). Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať