Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brokolicovo-parmazánové guličky

ingrediencie

1 ks
brokolica
1/2 šálka
rozmixované mandle
1/2 šálka
strúhaný parmezán
2 ks
vajce
2 strúčiky
cesnak
1 štipka
soľ
1 štipka
čierne mleté korenie
1 PL
olivový olej

postup

S brokolicou vám nuda v kuchyni rozhodne nehrozí. Potešte svoje chuťové bunky lahodnými brokolicovo-parmazánovými guličkami, na ktorých si pochuti i odporcovia zeleniny. Guličky je možné podávať ako hlavný chod alebo ako jednohubky. Recept pre vás pripravila foodblogerka Cooking with Šůša.

1.
Brokolicu očistite a rozoberte ju na ružičky. Tie potom vložte do Food Processor KitchenAid a dôkladne rozmixujte.
2.
Rozmixovanú brokolicu vsypte do misy a pridajte všetky ostatné ingrediencie okrem olivového oleja. Všetko poriadne premiešajte, aby sa suroviny spojili.
3.
Na plech rozložte papier na pečenie a potrite ho trochou olivového oleja. Zo zmesi potom tvorte pomocou rúk guľôčky a rozložte ich vedľa seba na plech.
4.
Guličky pečte v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 20-25 minút. Podávajte s jogurtovým dipom alebo samostatne
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...