Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátová polievka

ingrediencie

500 g
čerstvý alebo mrazený špenát
500 ml
plnotučného mlieka
4 PL
Emco jemné ovsené vločky
3 PL
olej
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
1 ks
smotana na šľahanie
podľa chuti
parmezán
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

Chutná jarná polievka pre milovníkov špenátu.

1.
Najemno nakrájanú cibuľu osmažíme na rozpálenom oleji, pridáme cesnak a ovsené vločky a restujeme dozlata.
2.
Pridáme špenát, opäť restujeme, zalejeme mliekom a 5 minút povaríme. Potom rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou a zjemníme smotanou.
3.
Podávame s opečenými kocôčkami bieleho chleba a strúhaným parmezánom. Podľa chuti okoreníme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.