Pridať recept

Mrkvová torta

8
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
200 g
trstinový cukor
1 ČL
javorový sirup
200 ml
olej
120 g
polohrubá múka
40 g
Emco jemné osvené vločkz (rozomleté)
1 ČL
jedlá sóda
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ
1 ČL
mletá škorica
230 g
nahrubo nastrúhana mrkva
70 g
vlašské orechy (rozdrvené

Krém

250 g
syr (Lučina, Philadelphia)
podľa chuti
šťava z polovice citróna
1 ČL
javorový sirup
250 g
tvaroh

postup

Prekvapte šibačov a kúpačov chutným zákuskom.

1.
Vajcia, cukor a javorový sirup vyšľaháme. Pridáme suché prísady a olej, nakoniec mrkvu a orechy.
Mrkvová torta
Mrkvová torta
Zdroj: emco_recepty
 
2.
Nalejeme do vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej tortovej formy (menší priemer). Pečieme zhruba 1 h na 175 ˚C.
3.
Všetky prísady na krém spojíme a vyšľaháme. Tortu necháme vychladnúť, pozdĺžne rozpolíme, natrieme 1/3 krémom. Zvyškom krému natrieme celú tortu.
4.
Necháme chladnúť najlepšie do druhého dňa, kedy sa chute pekne rozložia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať