Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenovo banánová kaša s medovými orechami

2
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 hrste
sušené huby
200 g
ryža arborio
500 ml
vývar kurací
200 g
tofu
3 PL
sójová omáčka
1 PL
rybacia omáčka
1/2 KL
čierne mleté korenie
1/2 KL
soľ
1 dl
biele víno
50 g
maslo
2 hrste
poľníček

postup

1.
Huby si aspoň na 2 hodiny namočíme do teplej vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a na troche oleja ju spolu s namočenými hubami osmažíme dohneda.
2.
Potom k hubám pridáme prepláchnutú ryžu, osolíme, dochutíme čiernym mletým korením a zalejeme polovicou vývarom. Prikryjeme a na miernom plameni pomaly varíme.
3.
Priebežne dolievame vývar, aby bola ryža celkom mäkká. Ochutíme sójovou a rybacou omáčkou a pridáme na kocky nakrájané biele tofu. Nakoniec prilejeme víno, ešte trochu povaríme a zjemníme maslom. Pred podávaním primiešame do rizota nasekané polníček. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?