Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenovo banánová kaša s medovými orechami

2
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 hrste
sušené huby
200 g
ryža arborio
500 ml
vývar kurací
200 g
tofu
3 PL
sójová omáčka
1 PL
rybacia omáčka
1/2 KL
čierne mleté korenie
1/2 KL
soľ
1 dl
biele víno
50 g
maslo
2 hrste
poľníček

postup

1.
Huby si aspoň na 2 hodiny namočíme do teplej vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a na troche oleja ju spolu s namočenými hubami osmažíme dohneda.
2.
Potom k hubám pridáme prepláchnutú ryžu, osolíme, dochutíme čiernym mletým korením a zalejeme polovicou vývarom. Prikryjeme a na miernom plameni pomaly varíme.
3.
Priebežne dolievame vývar, aby bola ryža celkom mäkká. Ochutíme sójovou a rybacou omáčkou a pridáme na kocky nakrájané biele tofu. Nakoniec prilejeme víno, ešte trochu povaríme a zjemníme maslom. Pred podávaním primiešame do rizota nasekané polníček. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...