Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chlieb ako pizza

6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hladká múka
100 g
múka špaldová
50 g
ovsené vločky
1/2 kocka
droždie
350 ml
voda vlažná
1/2 ČL
soľ

Paradajkový základ:

1 konzerva
lúpané paradajky
4 strúčiky
cesnak
bazalka, oregano
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie

Ostatné:

šunka
tvrdý syr
olivy

postup

trochu iná príprava chleba vhodná nielen pre návštevu, ale aj ako desiata do práce alebo na výlet...

1.
Cesto: múky dáme do misy, v strede urobíme jamku a do nej vylejeme droždie rozpustené vo vode, pridáme soľ a vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme vykysnúť. Paradajkový základ: lúpané paradajky, olej, pretlačený cesnak zamiešame, pridáme bylinky, osolíme a okoreníme
2.
vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik ktorý by mal byť 3x tak široký ako je široká forma... na rozvaľkané cesto rozotrieme paradajkový základ
3.
na paradajkový základ položíme plátky šunky (alebo kolieska klobásky) posypeme syrom, pridáme olivy... cesto rozrežeme po dĺžke na tri časti, opatrne ich prenesieme a uložíme na seba
4.
takto uložené cesto nakrájame na štvorce a tie opatrne ukladáme "po stojačky" do formy, vrch môžeme posypať zvyškami syru
5.
necháme ešte asi 20 minút podkysnúť a dáme piecť do vyhriatej rúry na 250°C, po 5 minútach znížime na 200°C a pečieme asi 35-40 minút ak treba zakryjeme alobalom, na záver urobíme test špajdlou, ak sa cesto nelepí chlieb je upečený
6.
chlieb necháme vo forme mierne vychladnúť až potom ho vyklopíme
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
opal8
1.1.2017 16:52 | |
+1 -1
ja takto robievam škoricovník, ten je výborný... ale tento nápad je super! najbližšie vyskúšam!
kraj512
24.2.2016 16:39 | |
+1 -2
No ja by som povedala,ze sa do formy ukladaju po leziacky nie po stojacky.
evauhlik
24.2.2016 18:05 | |
+7 -1
po ležiačky sa kladie koláč na plech... toto sa nakrája na štvorce a tie sa kladú postojačky, načo by sa to potom krájalo keď by sa to kládlo po ležiačky... takto pečenému chlebu-koláču sa tiež hovorí trhací práve pre ten spôsob pečenia...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...