Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špargľová polievka

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 zväzok
biela špargľa
1 ks
cibuľa
1 KL
zemiak
1 liter
zeleninový alebo kurací vývar
1 stonka
tymian
250 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
trochu
maslo a olivový olej
podľa chuti
chlebové krutóny

postup

1.
Špargľu olúpeme, zbavíme drevnatých koncov a nakrájame na kocky. Na rozpálenom masle a olivovým oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájaný zemiak a špargľu. Všetko zalejeme vývarom, pridáme stonku tymianu, soľ, korenie a varíme na miernom ohni domäkka.
2.
Keď je polievka hotová, vyberieme z nej tymián a rozmixujeme tyčovým mixérom. Prilejeme smotanu, necháme ju prejsť varom, opäť ochutíme soľou, korením a tentokrát aj muškátovým orieškom. Podávame s chlebovými krutónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...
Chunks of cheddar
Čedar syr
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov na svete -...
Raw sweet potatoes
Batáty
Batáty
Batáty sú sladké zemiaky, ktoré s tými našimi nemajú spoločné veru nič. Sú hľúzami povijnice batátovej, tropickej...