Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špargľová polievka

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 zväzok
biela špargľa
1 ks
cibuľa
1 KL
zemiak
1 liter
zeleninový alebo kurací vývar
1 stonka
tymian
250 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
trochu
maslo a olivový olej
podľa chuti
chlebové krutóny

postup

1.
Špargľu olúpeme, zbavíme drevnatých koncov a nakrájame na kocky. Na rozpálenom masle a olivovým oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájaný zemiak a špargľu. Všetko zalejeme vývarom, pridáme stonku tymianu, soľ, korenie a varíme na miernom ohni domäkka.
2.
Keď je polievka hotová, vyberieme z nej tymián a rozmixujeme tyčovým mixérom. Prilejeme smotanu, necháme ju prejsť varom, opäť ochutíme soľou, korením a tentokrát aj muškátovým orieškom. Podávame s chlebovými krutónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...