Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špargľa s holandskou omáčkou

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 zväzky
špargľa
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olivový olej

Omáčka:

1 ks
žĺtok
3 PL
mllieko
1 KL
citrónová šťava
3 PL
rozpustené maslo
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Špargľu umyjeme, olúpeme a zrežeme drevnaté konce. Osušíme ju, uložíme na plech vyslaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou a korením. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C do zlatista.
2.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtok, mlieko, citrónovú šťavu. Miešame, dokým omáčka nepení a nezhustne. Potom prilejeme už vychladnuté rozpustené maslo a šľaháme ďalej. Mala by vzniknúť hustá omáčka, ktorú nakoniec dochutíme soľou a korením.
3.
Upečenú špargľu podávame s holandskou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...
medovníky
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Aké by to boli vianoce bez voňavých medovníkov. Hľadáte, podľa ktorého receptu upiecť tie ozaj dobré medovníky? Vybrali...