Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špargľa s holandskou omáčkou

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 zväzky
špargľa
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olivový olej

Omáčka:

1 ks
žĺtok
3 PL
mllieko
1 KL
citrónová šťava
3 PL
rozpustené maslo
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Špargľu umyjeme, olúpeme a zrežeme drevnaté konce. Osušíme ju, uložíme na plech vyslaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou a korením. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C do zlatista.
2.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtok, mlieko, citrónovú šťavu. Miešame, dokým omáčka nepení a nezhustne. Potom prilejeme už vychladnuté rozpustené maslo a šľaháme ďalej. Mala by vzniknúť hustá omáčka, ktorú nakoniec dochutíme soľou a korením.
3.
Upečenú špargľu podávame s holandskou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...