Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špargľa s holandskou omáčkou

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 zväzky
špargľa
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olivový olej

Omáčka:

1 ks
žĺtok
3 PL
mllieko
1 KL
citrónová šťava
3 PL
rozpustené maslo
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Špargľu umyjeme, olúpeme a zrežeme drevnaté konce. Osušíme ju, uložíme na plech vyslaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou a korením. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C do zlatista.
2.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtok, mlieko, citrónovú šťavu. Miešame, dokým omáčka nepení a nezhustne. Potom prilejeme už vychladnuté rozpustené maslo a šľaháme ďalej. Mala by vzniknúť hustá omáčka, ktorú nakoniec dochutíme soľou a korením.
3.
Upečenú špargľu podávame s holandskou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...