Bábovka so sirupom
8
porcií
300
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
350
g
chlebová múka
4
PL
vlažná voda
6
ks
vajce
1/2
balíček
sušené droždie
4
KL
cukor
75
g
maslo
1
PL
pomarančová a citrónová kôra
1
KL
soľ
trochu
maslo na vymastenie formy
Sirup:
1
liter
voda
1
ks
limetka
250
g
cukor
10
ml
amaretto
Ostatné:
podľa chuti
šľahačka, ovocie
postup
1.
V miske zmiešame 4 lyžice vody, 3 lyžice múky a sušené droždie. Zmes prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 60 minút odstáť.
2.
Po cca 30 minútach vyšľaháme z bielkov a múky zmes, ktorú tiež prikryjeme a necháme odpočinúť. Keď je kvások hotový, pridáme ho k bielkovému základu spolu s lyžicou múky. Pridáme kôru z citrusov, jeden žĺtok, cukor a lyžicu múky. Opäť žĺtok, cukor a lyžicu múky. Takto pokračujeme ďalej a vymiešame hladké cesto.
3.
Prikryjeme ho fóliou a necháme dve hodiny kysnúť. Maslom vymastíme formu na bábovku, cesto premiesime a vložíme do formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 40 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť.
4.
Vodu uvaríme s cukrom, limetovou kôrou a šťavou. Pokiaľ chcete mať sirup v nealko verzii, tak Amaretto pridajte hneď na začiatku, aby sa alkohol vyparil. Inak ho pridáme až keď zmes odstavíme.
5.
Vychladnutú bábovku prelejeme sirupom a necháme ho do nej vsiaknuť. Bábovku podávame s ovocím a šľahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.