Pridať recept

Francúzske bravčové škvarky

12
porcií
480
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové sadlo
2 kg
bravčové mäso
750 ml
voda
30 g
hrubá morská soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
150 ml
víno

postup

1.
Bravčové sadlo nakrájame na kocky 3x3 cm. Na miernom ohni ich postupne rozpúšťame a občas premiešame a necháme pražiť do zlatista. Medzitým si na kocky nakrájané mäso (stehno, bôčik, krkovička, pliecko = zmes) a po častiach ho vmiešame k sadlu.
 
2.
Všetko zalejeme vodou a na strednom ohni varíme asi hodinu. Potom oheň zmiernime, mäso prikryjeme a varíme asi tri hodiny. Potom pridáme soľ, na kocky nakrájanú cibuľu, víno a mleté čierne korenie. Zmes dobre premiešame a necháme bublať ďalšie tri hodiny.
3.
Potom hrniec odstavíme, pripravíme si vhodné nádoby, do ktorých našu dobrotu dáme. Vychladnuté skladujeme uzavreté v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oškvarky
Oškvarky sú poklad našej kuchyne: Fantastické recepty s kopcom chrumkavých oškvarkov
V minulosti pokladali oškvarky za jednu z najlepších pochúťok, ktorú milovali aj králi. Malé zlatisté...
Domáce oškvarky
Ako pripraviť výborné domáce oškvarky?
Príprava oškvarkov sa nám spája najmä s obdobím zabíjačiek. No pohodlne si ich vyrobíte aj doma a aspoň...
Placky z kyslej kapusty
Fantastické placky z kyslej kapusty a oškvarkov: Ako od babičky
Oškvarky, kyslá kapusta a bravčová masť v skvelých plackách, po ktorých si budete všetky prsty oblizovať.
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...