Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pistáciové macarons s karamelovým krémom

18
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

138 g
mandľová múka
125 g
práškový cukor
105 g
vaječný bielok
105 g
krupicový cukor
trochu
zelené potravinárske farbivo

Krém:

120 g
krupicový cukor
140 g
maslo
130 ml
smotana na šľahanie
50 g
pistácie

postup

1.
Dotuha vyšľaháme bielky s krupicovým cukrom a zafarbíme ich zeleným potravinárskym farbivom. Mleté mandle rozmixujeme s práškovým cukrom a preosejeme do zeleného snehu. Opatrne miešame stierkou, aby bola hmota na macarons hladká a trošku roztekajúca sa.
2.
Hmotou naplníme cukrárenské vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame rovnaké kolieska. Plechom potom dvakrát buchneme o zem a macarons necháme aspoň 20 minút zaschnúť. Potom ich vložíme do rúry vyhriatej na 160°C s horúcim vzduchom a pečieme cca 15 minút.
3.
Polovičku cukru rozpustíme, prisypeme druhú a necháme ju skaramelizovať. Zmes odstavíme, vmiešame na kocky nakrájaných 30 g masla. Po troške prilejeme smotanu a vymiešame hladkú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme zvyšné maslo, do ktorého pridáme karamel a nakoniec rozdrvené pistácie.
4.
Macarons spojíme karamelovým krémom a necháme ich odstáť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Coriander,
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť v oblasti...
Rozmrazovanie
Rozmrazujete správne?
Rozmrazujete správne?
Najlogickejším spôsobom ako uchovať potraviny bez toho, aby sa ich dotkol zub času, je ich zmrazenie. Logické,...