Pravé zemiakové hranolky
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
trochu
olej na vyprážanie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Zemiaky olúpeme, nakrájame na hrubšie hranolky, ktoré necháme namočené v studenej vode. Medzitým do kastróla alebo panvice nalejeme olej a rozpálime ho na 150°C (4 stupeň). Zemiakové hranolky osušíme utierkou a smažíme cca 5 minút.
2.
Vyberieme ich, necháme trošku odkvapkať, olej rozpálime na 175°C (6 stupeň) a pečieme ich ďalších 5 minút. Na povrchu budú zlatisté a chrumkavé. Už ich len necháme odkvapkať na papierovej utierke a posypeme soľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.