Pridať recept

Pálivá kyslá čínska polievka

Top view of fish maw soup on white background.
Zdroj: iStockphoto
4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 liter
kurací vývar
1 hrsť
shitake alebo ázijské huby
60 g
kuracie mäso
90 g
tofu
1 konzerva
bambusové plátky
2 ks
jarná cibuľka
1 PL
sezamový olej
6 PL
sójová omáčka
1 KL
soľ
1 KL
cukor
2 PL
ryžový ocot
1 KL
zázvor
1 ks
vajce
2 PL
škrobová múčka
podľa chuti
čili korenie

postup

1.

Sušené huby shitake alebo iné ázijské huby namočíme na hodinu do studenej vody. Mäso nakrájame na plátky, premiešame ho so sezamovým olejom a lyžičkou sójovej omáčky. Odložíme ho do chladničky.

 
2.

Medzitým si tofu nakrájame na kocky, na kolieska jarnú cibuľku, bambusové plátky a namočené huby scedíme. Vývar privedieme k varu pridáme k nej všetko nakrájané spolu s mäsom. Pridáme soľ, cukor, ryžový ocot, zvyšný sezamový olej a sójovú omáčku. Polievku varíme asi 5 minút.

3.

Pridáme nastrúhaný zázvor, škrob premiešame s dvoma lyžicami vody a za stáleho miešania ho vlejem do polievky, aby sa trošku zahustila. Nakoniec už len vmiešame rozšľahané vajíčko, polievku dochutíme soľou, korením a čili.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať