Pridať recept

Labute z odpaľovaného cesta

25
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 PL
želatína
115 g
cukor
2 PL
hladká múka
4 ks
žĺtok
240 ml
mlieko
1 KL
vanilkový extrakt
250 ml
smotana na šľahanie

Labute:

115 g
maslo
240 g
voda
1 štipka
soľ
140 g
hladká múka
4 ks
vajce

Ostatné:

trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
V hrnci zmiešame želatínu, múku a cukor. Všetko premiešame, pridáme mlieko, žĺtky a zmes ohrievame, dokým nezhustne. Potom ju precedíme cez sitko do misky, primiešame vanilkový extrakt a misku prikryjeme fóliou priamo na krém. Krém necháme vychladnúť a nakoniec doň vmiešame tuhú šľahačku. Krém odložíme stuhnúť do chladničky.
 
2.
Teraz prichádza na rad samotné odpaľované cesto. V hrnci zohrejeme maslo, vodu a soľ. Keď sa maslo rozpustí, k zmesi vmiešame múku a miešame, až kým cesto nezanecháva povlak na dne hrnca. Rúru si vyhrejeme na 190°C.
3.
Zmes odstavíme z ohňa, po jednom vmiešame vajíčka a vymiešame hladké cesto. Naplníme ním cukrárenské vrecko s hladkou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie striekame labutie krky, ktoré vyzerajú ako číslo 2, tie pečieme cca polovičný čas teda 10 minút. Na druhý plech si nastriekame spodky labutí, čiže trošku oválnejšie brušká. Tie pečieme cca 20-25 minút. Počas pečenia sa snažíme rúru vôbec neotvárať.
4.
Upečené kúsky necháme mierne vychladnúť, brušká rozkrojíme napoly a vrchný diel ešte rozkrojíme napoly, aby nám vznikli krídla. Na spodný nastriekame krém, zapichneme doň krk a potom pridáme krídla. Posypeme práškovým cukrom a máme hotovo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Odpaľované venčeky
Milované venčeky z odpaľovaného cesta: Krásne nafúknuté a plné krému, vďaka tomuto receptu sa vždy podaria (recepty)
Vianočné pečenie je v plnom prúde a my sme si dnes pre vás pripravili výber chutných venčekov z odpaľovaného...
Éclairs
Báječné truhličky s delikátnym krémom: Vyskúšajte vynikajúce domáce Éclairs
Odpaľované cesto s chrumkavým povrchom, domáci vanilkový krém zjemnený čerstvou šľahačkou a korunka z tmavej čokolády.
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!