Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Baklažánová nátierka

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
baklažán
1 ks
cibuľa
1 ks
paprika
3 ks
paradajka
2 strúčiky
cesnak
trochu
olej
1 konzerva
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Baklažány nakrájame na plátky, posolíme ich a necháme chvíľu odstáť. Tak ich zbavíme horkosti a vody.
2.
Medzitým si olúpeme a nakrájame cibuľu na malé kúsky. To isté urobíme s paprikou. Paradajky narežme do kríža, zalejeme horúcou vodou, necháme spariť a olúpeme ich.
3.
Baklažán trošku osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu speníme na rozpálenom olivovom oleji. Pridáme baklažán, paradajky a papriku. Zmes zľahka osolíme, okoreníme a dusíme. Nakoniec vmiešame paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak a všetko ochutnáme. Ak je potrebné dochutíme a máme hotovo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
relaxed
9.8.2018 22:43 | |
+2 -2
Pre Paces 73: Tak ja zijem v Spanielsku a pestujem baklazany a vobec teda nie su zelene ani nahodou.: v ostatnom mozas mat pravdu ale z kvetu sa hned utvara hlavicka plodu, ktora je bud bieloruzova alebo tmavofialova podla toho o aku odrodu ide. Zelenu som este ani nevidela. Purpurovy je plod uz ked je malicky napriklad ma 2 cm cize to o tej fatbe je nezmysel.
paces73
2.12.2016 19:26 | |
+13 -3
Add1 - Rozdusená zelenina nie je nátierka. To by potom nátierkou boli aj francúzke zemiaky, lečo alebo guláš...   Add2 - položením nakrájaného baklažánu na servítku ho horkosti nezbavíme. Len vody. Horkosť baklažánu je v šupke. Ak je tmavá, znamená to, že baklažán je prezretý. Zrelý baklažán je totižto zelený. Tmavá šupka je preto horká, lebo obsahuje kyanidy, tzn. jedovaté látky. Práve tie spôsobujú horkosť (na margo toho: mnoho ľudí baklažán nekonzumuje, lebo majú z neho žalúdočné problémy až koliky...pritom stačí baklažán zbaviť šupy...).   
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.