Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krehký koláčik s krémom z bielej čokolády a višňami

8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

125 g
hladká múka
1 štipka
soľ
55 g
maslo
2 PL
studená voda

Krém:

200 g
biela čokoláda
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
1 téglik
smotana na šľahanie
500 g
višne

postup

1.
V miske zmiešame múku, soľ a na kocky nakrájané maslo. Vymiešame cesto podobné mrveničke, do ktorého pridávame vodu a spracovávame cesto. Hladké cesto odložíme na 30 minút do chladničky.
2.
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme do formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou. Cesto poriadne do formy pritlačíme, dno poprepichujeme vidličkou, zakryjeme ho papierom na pečenie a zaťažíme (fazuľami, ryžou, kamienkami). Pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút do zlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť.
3.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme ju trošku vychladnúť. Metličkou ju zašľaháme do kyslej smotany a pridáme tuhú šľahačku. Krém nalejeme na korpus a na vrch uložíme vykôstkované višne. Koláč odložíme ideálne cez noc do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
woman looking
Zákusky ako z cukrárne si s nami hravo pripravíte aj doma!
Zákusky ako z cukrárne si s nami hravo pripravíte aj doma!
8 neodolateľných pokušení z cukrárenských vitrín si ľahko pripravíte u vás doma vďaka našim overeným receptom.
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...