Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohová tortička

10
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
maslové sušienky
100 g
maslo
g
jemný tvaroh
200 g
pochúťková smotana
1 ks
vanilkový lusk (ak nemáte, tak aspoň extrakt alebo esenciu)
3 ks
vajcia
1 ks
kôra z citróna
250 g
krupicový cukor
podľa chuti
maliny

postup

Lahodný jemný tvaroh a čerstvé maliny ... čarovná kombinácia, ktorej málokto odolá ;-).

1.
Všetky ingrediencie ako tvaroh alebo vajíčka si vyberiem z chladničky, aby mali izbovú teplotu. Maslové sušienky rozdrvíme (najlepšie v stroji) a roztopíme si maslo. Spolu to zmiešame, natlačíme do vymastenej tortovej formy a odložíme na polhodinu do chladničky.
2.
U nás doma kupujeme domáci tvaroh, ktorý je hrudkový. Preto ho rozmixujem do hladka spolu s mliekom (alebo so šľahačkovou smotanou), pokým nemá jemnú konzistenciu. Tvaroh, kyslú smotanu zmiešame s cukrom a vanilkou, pridáme citrónovú kôru, ktorá nesmie chýbať. Nakoniec postupne pridávame vajcia. Vynikne tekutá krémová hmota, tak sa nezľaknite. Také to má byť :).
3.
Zmes vylejeme na pripravený korpus. Formu obalíme do hrubého alobalu a položíme na plech, do ktorého nalejeme cca 1 liter vody. Tortu pečieme na 150 stupňoch. Hneď po upečení by sa mal stred trošku triasť. Nenechávajte koláč úplne prepiecť, lebo bude suchý. Necháme vychladnúť. Počas chladenia klesne, ale to nevadí.
4.
Na vychladený koláč poukladáme maliny (alebo aj iné ovocie, ktoré máte k dispozícii. Ja mám skúsenosti s jahodami alebo čučoriedkami). Ak chcete tortu dlhšie skladovať, odporúčam ovocie poliať tortovým želé, aby ostalo stále pekné ako čerstvé. (pridávam aj foto, ale nie je moc kvalitná) Dobrú chuť! :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.