Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cheesecake s príchuťou Tiramisu

8
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

180 g
BeBe keksy tmavé
85 g
rozpustené maslo

Krém:

450 g
syr Philadelpiha
100 g
kryštálový cukor
2 PL
hladká múka
1 KL
vanilkový extrakt
2 PL
amaretto
2 ks
vajce
140 ml
kyslá pochúťková smotana

Ostatné:

trochu
kakao na posypanie

postup

1.
Sušienky rozdrvíme na prach, zmiešame ich s rozpusteným maslom a zmes natlačíme na dno ale aj okraje formy. Korpus pečieme pri teplote 180°C cca 10 minút. Vyberieme ho a necháme vychladnúť.
2.
V miske vyšľaháme syr, cukor, kyslú smotanu, vajíčka, vanilkový extrakt, Amaretto a múku. Rúru vyhrejeme na 200°C, krém nalejeme na korpus a pečieme pri takejto teplote cheesecake 10 minút, potom teplotu znížime na 125°C a pečieme ešte 35 minút.
3.
Upečený cheesecake necháme vychladnúť a posypeme kakaom. Odložíme ho na noc stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.