Pridať recept

Mramorový chlebíček

8
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

115 g
kvalitná horká čokoláda
120 ml
mlieko
195 g
hladká múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
60 ml
kyslá smotana
113 g
maslo
170 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
1 KL
vanilkový extrakt

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 160°C a formu na chlebík vymastíme maslom a vysypeme múkou. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s polovicou mlieka a odložíme ju nabok.
 
2.
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva a soľ. V druhej miske zmiešame kyslú smotanu, zvyšné mlieko a vanilkový extrakt. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a po jednom vmiešame vajíčka. Pridáme časť sypkej zmesi, časť mokrej a takto pokračujeme ďalej. Cesto rozdelíme a do polovice vmiešame čokoládovú zmes.
3.
Obe časti cesta lejeme na striedačku do formy, trošku ich môžeme špajdľou premiešať. Pečieme cca 50 minút. Upečený chlebík necháme vychladnúť a opatrne ho vyklopíme z formy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať